Blog

Zirkonyum Kaplamalar Nasıl Yapılır?

Zirkonyum Kaplamalar Nasıl Yapılır?

Estetik diş hekimliğinin önemi her geçen yıl önemini arttırmaya devam ediyor. Pandemi sebebiyle evlere kapandık ve sosyal hayatımız kısıtlandı. Artık gördük ki hayat ertelemek için çok kısa. Aynaya baktığınız zaman size özgüven ve mutluluk aşılayan güzel bir gülümseme için hiçbir zaman geç değil. Son yılların trend tedavisi zirkonyum kaplamalardan bahsedelim biraz…

Zirkonyum kaplamalar, içerisinde gri renkli metal barındırmayan son derece estetik materyallerdir. Bu sebeple doğal dişe en yakın estetik görünümü, renk geçişlerini ve şeffaf ayrıntıları zirkonyum kaplamalarla sağlayabiliriz. Metal destekli porselenlerin aksine zaman içerisinde diş eti kenarında beliren siyah yansımalar zirkonyum kaplamalarda görülmez. Estetik olarak verdikleri son derece memnun edici sonuçlar haricinde dayanıklı olmaları, kırılmalara ve aşınmalara karşı dirençli olmaları da önemli avantajları arasındadır.

Zirkonyum kaplamalar ne zaman tercih edilebilir?

Dişlerinin renginden, konumundan ve şeklinden rahatsız olan; dişlerinin arasındaki boşlukları kapatmak isteyen ya da dişlerini uzatmak isteyen hastalarımıza zirkonyum kaplamalar yapabiliriz.

Hangi durumlarda zirkonyum kaplama yaptıramam?

Yeterli kemik desteği bulunmayan, periodontal desteğini yitirmiş, köprü ve kaplamalar altında uzun dönem kalamayacak dişlere zirkonyum kaplama yapılamaz.

Bir başka durumda ise uzun diş boşluklarına sahip olan hastalarımızda kaplama-köprü seçeneğini uygulayamadığımız için implant tedavisi tavsiye ediyoruz.

Tedavi süreci nasıldır?

Öncelikle hastamız ayrıntılı bir şekilde muayene edilir. Gerekli görülen diş eti tedavileri, diş eti estetiği, kanal ve dolgu işlemleri bitirilir ve sonunda protez aşamasına geçilir. Hastamızın lokal anestezi altında diş kesimleri tamamlandıktan sonra ölçüleri alınır. Bu süreçte kullanması için hastamıza geçici dişler yapılır. Hastayla beraber dişlerin formu ve rengi seçilir. 2-3 gün aralıklarla yapılan provalar sonucunda kaplamalar 7-10 gün içerisinde takılır. Diş sayısının daha az olduğu durumlarda bu süre kısalır.

Kaplamaları yaptırdıktan sonra neye dikkate etmelisiniz?

Rutin ağız hijyeni için günde iki kere diş fırçalama ve bir defa diş ipi/arayüz fırçası kullanımı şarttır. Kabuklu yiyecekleri dişlerle kırmak ya da şişe kapağı açmak gibi zararlı alışkanlıkları bırakmanız gerekir.

İlgili Mesajlar